NIEUWS

12 - 13 oktober 2019 : 4 kunstenaressen stellen huw werk tentoon in de schuurvana.

Meer informatie volgt nog

 

9 tot 17 november 2019: Alfons Van Tricht neemt deel aan een groepstentoonstelling in het CC "Den Blank" in Overijse.

Meer informatie volgt nog

ACTIVITEITEN VAN DE VOORBIJE TWEE JAAR

DEELNAME AAN PROJECT TRES

Tussen 26 april en 12 mei 2019 staat de 5 de editie van TRES Expo in Hal 5, Locomotievenstraat Leuven. Hier wordt het resultaat getoond van de ontmoeting tussen tien kinderen en jongeren uit de jeugdzorg en tien kunstenaars uit diverse disciplines: Iwona Pom, Siska Goeminne, Emeraude Kabeya, Annelies Tanghe, Wietse Palmans, Illias Teirlinck, Julie Lenaerts, Alfons Van Tricht, Sandrine Lambert en Kaïn Walgrave. 

KUNSTROUTE-LEUVEN

Op zondag 28 april, woensdag 1 mei en zondag 5 mei 2019, tussen 10u en 18u, stellen 40 kunstenaars hun atelier open. Zelf neem ik ook deel aan dit boeiend en leerrijk initiatief. 
Hartelijk welkom in mijn atelier en exporuimte. Meer info op www.kunstroute-leuven.be 

LES FÊTES DE LA SAINT-MARTIN VAN 4 TOT EN MET 25 NOVEMBER 2018

200 kunstenaars stellen in 100 locaties hun nieuwste creaties tentoon in Tourinnes-la-Grosse en omgeving.
Telkens op zaterdag en zondag tussen 13u en 18u. 
Zelf stel ik tentoon in de Rue de la Liberté, 17, Nodebais. 
Alle info vind je op www.tourinnes.be 
GROEPSTENTOONSTELLING  'GEMIS EN VERLANGEN' ISM HANNAH HUIS HERENT

Vernissage op 14 september 2018 om 19u in de Pastorie van Wilsele-dorp, Pastoor Legrandstraat, 20, 3012 Wilsele. Ook open tijdens de weekends van 15 en 16 – 22 en 23 – 29 en 30 september 2018, telkens in de Pastorie van Wilsele-dorp. 
Deelnemende kunstenaars: Roosje Chini, Pollie Gregoor, Danielle Matthys, Shuktara Momtaz, Gerda Lagrou, Jan Scholiers, Leen Hellinckx, Marit Kathriner en Alfons Van Tricht. 

TENTOONSTELLING KERAMIEK FONS VAN TRICHT

Op zondag 29 april, dinsdag 1 mei en zondag 6 mei 2018 tussen 10u en 18u. Tijdens de kunstroute Leuven stelt hij zijn nieuwste creaties voor in zijn eigen atelier en exporuimte ‘deschuurvana’. 
42 kunstenaars stellen hun atelier open tijdens deze kunstroute. Ze ontvangen je, tonen hun werk en vertelllen over de manier waarop dat tot stand komt. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en feedback te geven: een vruchtbare dialoog voor maker én kijker. 
Alle informatie vind je op www.kunstroute-leuven.be 

GROEPSTENTOONSTELLING MONIQUE MOLLET, YVES VAN TRICHT EN FONS VAN TRICHT

Tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 19 , zondag 20 en maandag 21 mei 2018 telkens van 14u tot 18u in de schuurvana. Vernissage op zaterdag 19 mei vanaf 14 uur. 
Je kan de olieverf-schilderijen van Moniek, de ‘alternatieve’ schilderijen van Yves en het zen-aardewerk van Fons komen bekijken en met de makers in gesprek gaan. 
Meer info vind je ook nog op www.vty.be 

TRES - 9 KUNSTENAARS EN 9 KINDEREN EN JONGEREN UIT DE JEUGDZORG

Negen kinderen en jongeren werken dit voorjaar samen met een kunstenaar (onder andere met Fons). Het zijn kinderen en jongeren voor wie opgroeien niet vanzelfsprekend is. Tijdens 10 ontmoetingen in het atelier van de kunstenaar werken ze aan een gezamenlijk kunstwerk. De kinderen en jongeren bepalen zelf welke verbinding ze aangaan met de kunstenaars. Ze krijgen de tijd om een idee te laten rijpen en om langzaamaan een band op te bouwen. Het proces dat hierbij komt kijken, nodigt uit tot communicatie, samenwerking, out-of-the-box denken, flexibiliteit en creativiteit. 
Waar: Bib Leuven: 20 - 25 april 2017. 
Meer info op www.artforum.be/tres