GEPLANDE ACTIVITEITEN

 

 

 

                        

GROEPSTENTOONSTELLING IN DE EXPO-RUIMTE VAN DE SCHUURVANA 

op 27 en 28 januari 2024 en 3 en 4 februari 2024, telkens van 13u tot 18u

3 kunstenaars stellen samen hun werk tentoon 

Danny De Bock (°1967)

Knippend en scheurend uit oude tijdschriften zoekt hij bestanddelen bij elkaar om nieuwe gehelen te vormen. Vanuit een drang om beeldmateriaal naar zijn hand te zetten volgt hij als autodidact een persoonlijke, haast ambachtelijke weg. In het spanningsveld tussen toen en nu, tussen tradities en vernieuwing kleeft hij met papier en lijm collages bij elkaar die een eigen logica volgen. Inspiratiebronnen daarbij zijn de beeldtaal van historische stromingen in collage- en schilderkunst, alsook de werelden van film en entertainment. 

Alfons Van Tricht (°1945)

Kleivormen in zijn handen laten groeien betekent voor hem: samenvoegen, verbinden, door het vuur laten gaan om weer te worden: steen, rots, kracht, fundering. Dat zoeken naar verbinding uit zich vooral in symmetrie en evenwicht, in de kracht van de beweging, in de eenvoud van vorm en kleur, in de textuur van de huid. De klei laten spreken voor zich: in zijn ruwheid, zijn zachtheid, zijn plasticiteit. Een altijd opnieuw zoeken, loslaten van wat niet de essentie is.

Monique Mollet (°1952)

Afstappen van het figuratief weergeven van de werkelijkheid was een heel avontuur dat haar heeft geleid tot de creatie van een aantal abstracte schilderijen (olieverf op canvas) waarbij het medium zelf de weg werd die de schilder volgde. 

 

DEELNAME KUNSTROUTE LEUVEN 2024  : 28/04/2024   01/05/2024  05/05/2024 van 11 tot 18u

zie ook :www.kunstroute-leuven.be  

In deschuurvana  Wijgmaalsesteenweg 10 Wilsele

Keramiek van Alfons Van Tricht  ;  Abstracte olieverfschilderijen van Monique Mollet